املاك دلتا
املاك دلتا
در‌ صورتي‌ كه هر يك از طرفين قرارداد اجاره، تكاليف و حقوق خود را در برابر هم بدانند، بسياري از مسائل و مشكلات به وجود نمي‌آيد.
قرارداد اجاره

قرارداد‌هاي اجاره اگر چه مشكلات افرادي كه تمايلي به خريد مسكن ندارند يا نمي‌توانند مسكن تهيه كنند را حل مي‌كند اما مسائل و مشكلاتي را هم به وجود مي‌آورد. در اين نوشتار از «مجله ملكي دلتا» به بررسي قرارداد اجاره  و تكاليف مستاجر مي‌پردازيم.

حقوق مستاجر

از جمله موارد كلي حقوق و تكاليف مستاجر آن است كه مستاجر حق هر‌گونه استفاده از مالي كه اجاره كرده‌ است را در حدود قرارداد اجاره منعقد شده با مالك دارد. حقوق مستاجر در رابطه با مالك و مال مورد اجاره عبارت‌اند از:

اگر مستاجر مبلغي بابت پول پيش به موجر داده است، حق دارد در هنگام تخليه آن را از موجر (مالك) دريافت كند.

قرارداد اجاره

بنا به ماده ۴۷۴ قانون مدني، مستاجر مي‌تواند مالي كه اجاره كرده است را به ديگري اجاره بدهد، مگر اين‌كه برخلاف آن شرط شده باشد.

بنا به مواد ۴۸۶ و ۴۸۵ قانون مدني اگر مال مورد اجاره نياز به تعمير و مخارجي داشته باشد، بر عهده مالك است مگر خلاف آن شرط شده باشد و اگر تعميرات آن نياز باشد و تاخير در آن باعث ضرر به مالك شود، مستاجر نمي‌تواند جلوي تعميرات را بگيرد. اگر در مدت تعمير، مستاجر نتواند از مالي كه اجاره كرده است استفاده كند، در اين‌صورت مستاجر حق فسخ اجاره را دارد.

تكاليف مستاجر

از جمله تكاليفي كه مستاجر در قرارداد اجاره دارد عبارتند از :

اولين تكليف مستاجر، پرداخت اجاره‌بها در عوض تمليك منفعت (استفاده از مال مورد اجاره) است كه در قرارداد اجاره ميزان آن بين طرفين توافق شده ‌است. بنا به ماده ۴۹۰ قانون مدني، مستاجر بايد اجاره‌بها را در موعد تعيين شده در قرارداد پرداخت كند.

از ديگر تكاليف مستاجر طبق ماده ۴۹۰ قانون مدني، اين است كه از مالي كه اجاره كرده‌ است به نحو متعارف استفاده كند و تعدي و تفريط نكند و در صورتي‌كه مستاجر در استفاده از مورد اجاره تعدي يا تفريط كند، مالك حق فسخ معامله را دارد.

مستاجر بايد به گونه‌اي از مالي كه اجاره كرده‌ است استفاده كند كه خسارتي به آن وارد نشود. در صورت ورود خسارت، مستاجر بايد آن را جبران كند.

مستاجر موظف است در پايان قرارداد اجاره، مالي را كه اجاره كرده است به عنوان مثال، ملك يا خودرو و غيره را به مالك تحويل دهد و در غير اين‌صورت مالك مي‌تواند الزام او را از محاكم بخواهد يا مستاجر را مجبور به تخليه عين كند.

مطالعه بيشتر: مطلب «اهميت تبديل سند وكالتي به قطعي» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/28  ] [ ۰۷ ] [ amlakedelta ] [ ]
فسخ قرارداد يكي از اتفاقات ناگزيري است كه به دلايل مختلف براي هر قراردادي ممكن است پيش آيد، كه در مورد قراردادهاي ملكي هم اتفاق مي‌افتد.
قراردادهاي ملكي
به گزارش «مجله ملكي دلتا»، عوامل زيادي براي فسخ يك قرارداد خريد، رهن و اجاره ملك وجود دارد. بنابراين تا آخرين لحظات قبل از امضاي قرارداد، ممكن است به دلايل مختلفي از سوي خريدار يا فروشنده، قرارداد لغو شود.

فسخ قراردادهاي ملكي به چه معنا است؟

پايان دادن به قرارداد توسط يكي از دو طرف يا شخص‌ثالث را فسخ قرارداد مي‌گويند. قانون در مواردي براي جلوگيري از ضرري كه به‌طور ناخواسته از قرارداد، متوجه يكي از دو طرف معامله است، به‌طور مستقيم به او حق مي‌دهد كه بتواند با فسخ قرارداد، از ضرر مذكور جلوگيري كند.

فسخ قرارداد ملك چه شرايطي دارد؟

  • فسخ قرارداد بايد توسط كسي انجام شود كه از نظر سن و عقل به ‌اندازه‌ كافي قابل‌اعتماد و موجه باشد.
  • اگر تصميم به فسخ قراردادتان گرفته‌ايد، بايد براي آن دليل موجهي داشته باشيد. صرف پشيماني بدون دليل موجه، پذيرفتني نيست.
  • اگر ملكي را بخريد و بعد از عقد قرارداد و پرداخت پول متوجه شويد كه آن‌چه خريده‌ايد ايراداتي دارد، مي‌توانيد به دليل غبن در معامله، اقدام به فسخ قرارداد كنيد. اما اگر پول را به‌طور كامل پرداخته‌ايد و بعد متوجه چنين اشكالي در ملك شده‌ايد، مي‌توانيد اين موضوع را به دادگاه ببريد. در اين‌صورت بعد از صدور حكم مي‌توانيد تفاوت قيمت را طبق نظر كارشناس از فروشنده درخواست كنيد.

قراردادهاي ملكي

فسخ قرارداد اجاره

  • بايد حق فسخ قرارداد ملك در قولنامه اجاره‌خانه شما ذكر شده و به امضاي شما و طرف قرارداد رسيده باشد. در صورت بي‌توجهي به اين موضوع در متن قرارداد، ممكن است امكان فسخ معامله را نداشته باشيد.
  • اگر صاحب‌خانه ملك را به شخص ديگري بفروشد، مالك قبلي يا جديد نمي‌تواند مستاجر را مجبور به تخليه‌ ملك كند. مگر اين‌كه چنين شرطي در زمان عقد قرارداد در قولنامه ذكر شده باشد.
  • يكي از شروط مهم در قرارداد اجاره‌خانه اين است كه اگر هر كدام از طرفين، تمايل به فسخ قرارداد پيش از موعد را داشته باشند، بايد حداقل يك يا دو ماه پيش از برهم زدن معامله اين موضوع را به‌ طرف ديگر اعلام كنند. البته در اين‌صورت هم فسخ‌كننده بايد خسارت فسخ قرارداد را بپردازد.
  • يكي از مهم‌ترين دلايل مستاجران براي فسخ قرارداد اجاره اين است كه ملك مورد اجاره ايرادات عمده‌اي دارد كه موقع بازديد از منزل، صاحب‌خانه به آن‌ها اشاره‌اي نكرده است. در اين شرايط چون مستاجر بايد براي رفع اين ايرادات هزينه كند تا ملك قابل‌سكونت شود، مي‌تواند اقدام به فسخ معامله كند.

مطالعه بيشتر: مطلب «نكات مهم و كليدي در مورد شارژ ساختمان» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/25  ] [ ۱۰ ] [ amlakedelta ] [ ]
قرارداد اجاره‌ يكي از قراردادهاي پركاربرد و ظاهرا بي‌دردسر براي اغلب افراد است. با وجود اين، بسياري از ما ممكن است با موقعيت‌هايي مواجه شده باشيم كه يكي از طرفين قرارداد اجاره (موجر يا مستاجر) به دلايل مختلفي تصميم به فسخ اجاره‌نامه گرفته است.
فسخ
به گزارش «مجله ملكي دلتا»، در برخي موارد شرايطي به وجود مي‌آيد كه مستاجر درخواست مي‌كند كه خانه را قبل از موعد يعني زمان مشخص شده تخليه نمايد. مورد تخليه خانه قبل از موعد مشخص از جمله اختلافات زياد و بسيار بين مالك و مستاجر است كه به‌ طور معمول از سمت يكي از طرفين گفته مي‌شود.

فسخ قرارداد اجاره چيست؟

فسخ اجاره‌نامه به معناي آن است كه يكي از طرفين قرارداد يا هر دو طرف با رعايت قوانين مربوطه و ارائه دلايل موجه تصميم بگيرند كه قرارداد امضا شده را پيش از موعد مقرر پايان دهند.

فسخ اجاره‌ نامه

شرايط فسخ قرارداد توسط مستاجر

  • ملك شرايط قيد شده در قرارداد را نداشته باشد.
  • حق فسخ قرارداد اجاره توسط مستاجر در قرارداد ذكر شده باشد. (ذكر دلايل فسخ قرارداد با توافق طرفين ضروري است)
  • قسمتي از ملك به گونه‌اي تخريب يا معيوب شود كه مستاجر نتواند از آن بهره ببرد و قابل تعمير هم نباشد.
  • مالك تعهد كند كه قسمتي از ملك را در مدت مقرر تعمير كند و به تعهد خود عمل نكند.

شرايط فسخ قرارداد توسط موجر

  • در اجاره‌نامه ذكر شود كه در صورت عدم پرداخت اجاره توسط مستاجر مالك حق فسخ قرارداد را دارد.
  • مستاجر بيش از يك هفته در پرداخت اجاره تاخير كند.
  • مستاجر بدون اجازه مالك، ملك را در اختيار شخص ديگري قرار دهد.
  • مستاجر، ملك را بدون اجازه مالك براي كاربرد خاصي (مثلاَ تجاري) استفاده كند.
  • مستاجر فعاليت‌هاي نادرستي (به لحاظ قانوني يا عرفي) در ملك انجام دهد.
  • مستاجر اجازه ورود و خروج به مالك جهت انجام تعميرات در ملك را ندهد.
  • مستاجر وظايفي را كه طبق قرارداد اجاره متعهد شده انجام ندهد.
  • به طور كلي بهتر است در صورت تمايل هر يك از طرفين قرارداد به فسخ اجاره‌نامه، موجر و مستاجر مسئله را به‌صورت توافقي بين خودشان حل كنند، چون فسخ آن زمان‌بر بوده و به صرف هزينه و انرژي زيادي احتياج دارد.

مطالعه بيشتر: مطلب «تكليف مستاجر پس از فروش ملك چيست؟» را در سايت ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/21  ] [ ۰۷ ] [ amlakedelta ] [ ]
به دليل افزايش نرخ‌هاي اجاره در تهران، مقصد جديد مستاجران شرق تهران شهرهاي پرديس، رودهن و بومهن شده و كرج و گرمدره هدف سكونت اجاره‌نشين‌ها در غرب تهران است.
نرخ‌ اجاره در تهران

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، رصد نرخ‌ اجاره در تهران از رشد قيمت‌ها نسبت به اوايل تابستان و ايجاد ركود در اين بازار حكايت دارد. مشاوران املاك مي‌گويند كه افزايش قيمت كالاها باعث شده تا صاحبخانه‌ها اجاره را مجددا افزايش دهند.

از سوي ديگر مستاجران تواني براي پرداخت مبالغ مورد نظر مالكان ندارند. در اين شرايط اغلب مستاجران قرارداد خود را عمدتا بالاتر از نرخ افزايش ۲۵ درصد مصوب ستاد ملي كرونا تمديد مي‌كنند. در عين حال جابه‌جايي از شمال به جنوب و از جنوب به حاشيه تهران نسبت به دو سال قبل افزايش پيدا كرده است.

واسطه‌هاي ملكي از رشد بين ۵۰ تا ۱۰۰ درصد نرخ‌ها و كوچ اجاره‌نشين‌ها در شرق تهران به شهرهايي مثل پرديس، رودهن، بومهن و دماوند خبر مي‌دهند.

در غرب تهران نيز مستاجران از محله‌هايي مثل پونك، جنت آباد، آرياشهر، شهران و شهر زيبا به مقاصدي همچون منطقه ۲۱، ورآورد، گرمدره و كرج نقل مكان مي‌كنند.

نرخ‌ اجاره در تهران

در منطقه ۵ واقع در غرب تهران به عنوان اولين منطقه پرتقاضا براي خريد و اجاره در پايتخت متوسط نرخ رهن كامل (براي هر متر مربع) ۵ تا ۵.۵ ميليون تومان است و در واحدهاي نوساز به ۷ تا ۸ ميليون تومان نيز مي‌رسد.

اين در حالي است كه سال گذشته نرخ رهن كامل در غرب تهران (براي هر متر مربع) بين ۲.۵ تا ۳.۵ ميليون تومان بود. در منطقه ۴ واقع در شرق تهران كه منطقه‌اي پرتقاضا براي خريد و اجاره محسوب مي‌شود نرخ‌هاي اجاره به طور معمول ۴ تا ۴.۵ ميليون تومان است.

افزايش قيمت واحدهاي نوساز

مشاوران املاك درباره نرخ‌ اجاره در تهران مي‌گويند: در هفته‌هاي اخير برخي مالكان كه موفق به فروش واحدهاي خود نشده‌اند، قيمت پيشنهادي اجاره واحدهاي نوساز را افزايش داده‌اند و قيمت رهن كامل اين آپارتمان‌هاي كليدنخورده به ۶ تا ۷ ميليون تومان رسيده است.

كم‌توجهي به نرخ‌هاي مصوب ستاد ملي كرونا نيز كماكان در بازار اجاره محسوس است. دولت اعلام كرده اجاره‌بهاي ساليانه نبايد بيش از 25 درصد در تهران افزايش پيدا كند، اما كمتر صاحب‌خانه‌اي خود را پايبند به اين مصوبه مي‌داند.

مشاوران املاك مي‌گويند كه با توجه به شروط سه‌گانه براي تخليه شامل فروش، تخريب جهت ساخت و ساز و سكونت پسر تازه مزدوج شده مالك، راه براي دور زدن قانون توسط صاحبخانه‌ها فراهم است و مستاجران اغلب خود را وارد فرآيند شكايت به شوراي حل اختلاف نمي‌كنند.

مطالعه بيشتر: مطلب «مستاجران تهراني چه خانه‌هايي را مي‌پسندند؟» را در سايت مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/17  ] [ ۱۱ ] [ amlakedelta ] [ ]
واسطه‌هاي ملكي درباره جنس متقاضيان اجاره آپارتمان‌هاي ميان‌متراژ در مناطق مصرفي كه بعضا با اجاره‌هاي ماهانه ۱۰ ميليون تومان به بالا فايل شده‌اند، اطلاعاتي ارائه و به اين پرسش پاسخ داده‌اند كه چه كسي حاضر به پرداخت اجاره‌هاي سنگين براي سكونت در خانه‌هاي مصرفي و ميان‌متراژ در مناطق متوسط شهر است؟
اجاره آپارتمان‌

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، فاصله معناداري كه طي سه سال اخير بين ميزان رشد درآمد و نرخ تورم عمومي شكل گرفت، سبب شد عملا مستاجران در پرداخت اجاره ماهانه با مشكل روبه‌رو شوند.

در واقع طي اين سال‌ها اجاره‌بها هر سال به تبع تغييرات قيمت مسكن و نرخ تورم عمومي افزايش يافته، اما دامنه رشد درآمد مستاجران به اندازه رشد اجاره‌بها نبوده است.

حتي امسال با وجود اينكه قيمت مسكن تقريبا ثابت مانده، موجران اصرار دارند اجاره‌بها را با توجه به نرخ تورم عمومي افزايش دهند. موجران در توجيه اصرار خود براي افزايش اجاره‌بها عنوان مي‌كنند كه معيشت خود را از اين محل تامين مي‌كنند و به همين خاطر صرف‌نظر از اينكه قيمت مسكن ثابت مانده، همچنان به دنبال افزايش اجاره‌بهاي ماهانه املاك خود براي سال جديد هستند.

اجاره آپارتمان

در مقابل مستاجراني كه ديگر امكان پرداخت اجاره‌هاي مورد تقاضاي موجران را نداشته‌اند، طي سه سال اخير يا به محله‌هاي ارزان‌تر نقل مكان كرده يا شهرهاي حومه‌اي نظير پرديس و پرند را براي سكونت ملكي يا استيجاري انتخاب كرده‌اند.

اما وقتي اصرار بر سطوح بالاي اجاره‌بهاي پيشنهادي بدون تناسب با قدرت پرداخت مستاجران وجود دارد، اين سوال براي مستاجران پيش مي‌آيد كه چه كسي اجاره‌هاي هنگفت را براي سكونت در خانه‌هاي متوسط و معمولي در محله‌هاي متوسط شهر مي‌پردازد؟

وضعيت فعلي بازار اجاره از زبان واسطه‌هاي ملكي

واسطه‌هاي ملكي مي‌گويند بسياري از كساني كه حاضر به پرداخت اجاره‌هاي بيش از 10 ميليون توماني براي سكونت در يك آپارتمان ميان‌متراژ زير 100 مترمربعي هستند، خود در نقطه ديگري از شهر مالك آپارتمان بوده و ملك خود را به اجاره سپرده‌اند.

آنها براي سكونت، محله مطلوب‌تري را نسبت به آپارتمان ملكي خود برگزيده‌اند و در نتيجه بخشي از اجاره ماهانه را از محل اجاره دريافتي از مستاجر خود تامين مي‌كنند. البته اين موضوع درباره همه مستاجران متقاضي آپارتمان‌هاي متوسط صدق نمي‌كند اما به هر حال حضور اين گروه از مستاجران در بازار سبب شده موجران روي اجاره‌بهاي پيشنهادي بالا اصرار كنند.

در پايان گفتني است بر اساس آمار منتشر شده از سوي بانك مركزي، متوسط قيمت واحد مسكوني از ابتداي سال ۱۳۹۵ تا تيرماه امسال بيش از ۷.۳ برابر شده‌است.

پيشنهاد مطالعه: مطلب «مقايسه اجاره‌نشيني در مناطق روستايي و شهري» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/12  ] [ ۰۹ ] [ amlakedelta ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب